सींक क़बाब कैसे बनायें :: how to make Sink Kebab
सींक क़बाब
सामग्री
बकरे का कीमा 600 ग्राम
घी 150ग्राम
प्याज़ 20 ग्राम
गर्म मसाला 2 चम्मच
धनिया पिसा 2 चम्मच
हरी मिर्च 8 नग
नींबू 4 नग
नमक मिर्च आवश्यकतानुसार
लहसुन 1 गट्ठी
विधि
सबसे पहले कीमें को अच्छी तरह साफ कर लें। फिर प्याज़,
लहसुन व सभी मसाले पीसकर अच्छी तरह मिला लें। एक कड़ाही
में घी गर्म करके उसमें कीमा भूनिए। भूनते समय कीमे में 2
निम्बुओ का रस निकालकर मिला दीजिए।
जब मिश्रण अच्छी तरह भून जाए और फालतू पानी सूख जाए तो आग से कड़ाही उतार लें। कबाब बनाने की सलाइयों के 2 सेंटीमीटर भाग पर घी
चुपड़कर हाथ से दबाकर कीमा लपेट दीजिए।
इन सलाइयों को कोयले के अंगारों पर रखकर सलाईं घूमते हुए कीमा लाल होने तक सेंक लीजिए। कबाब सेंकते समय इस बात पर विशेष ध्यान
रखें कि आग अधिक तेज़ न हो और कीमा अंगारों से थोड़ा दूर
रखें। सेंकते समय कपड़े से थोड़ा-थोड़ा घी भी कीमे पर चुपड़ना आवश्यक है।
प्रत्येक प्लेट में चार-चार कबाब रखिये, और नींबू के चार
टुकड़े करके एक टुकड़ा नींबू और हरी मिर्च काटकर भी रखें।
साथ में पुदीने की चटनी तथा प्याज़ के छल्ले काट दीजिए।
वाह! खाने वाला देखकर भी खुश होगा और खाकर भी।
Sink Kebab
material
Goat Mince 600 gms
Ghee 150 grams
Onion 20 grams
Garam Masala 2 tablespoons
Coriander powder 2 tablespoons
Green chili 8 pieces
Lemon 4 pieces
Salt Chili as required
Garlic 1 Gut
Method
First of all, clean the worms thoroughly. Then the onion,
Grind garlic and all the spices and mix well. a pan
Heat ghee in it and roast minced meat in it. 2 in the roast while roasting
Remove lemon juice and mix.
When the mixture is well roasted and the excess water dries, remove the pan from the fire. Ghee on 2 cm portion of Kebab Salad
Shuffle and wrap the mince by pressing it with your hand.
Place these bars on the coals of coal and roast them until they turn red. Special attention to this while baking kebabs
Keep the fire not too fast and keep the mince slightly away from the coals
Keep it. While baking, a little ghee from the cloth is also necessary to mash on the mince.
Put four kebabs in each plate, and four lemons
Cut a piece of lemon and green chillies in pieces too.
Cut mint chutney and onion rings together.
Wow! The eater will be happy to see and eat as well.
hi everryone
ReplyDeletenice recipe
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