सींक क़बाब कैसे बनायें :: how to make Sink Kebab

सींक क़बाब कैसे बनायें :: how to make Sink Kebab

सींक क़बाब कैसे बनायें :: how to make Sink Kebab
Kitchen Khana
Monday, April 19, 2021

                

                         सींक क़बाब 

                                       सामग्री 

बकरे का कीमा                              600 ग्राम 

घी                                                    150ग्राम 

प्याज़                                              20 ग्राम

गर्म मसाला                                       2 चम्मच 

धनिया पिसा                                    2 चम्मच  

हरी मिर्च                                           8 नग

नींबू                                                4 नग

नमक मिर्च                                   आवश्यकतानुसार

लहसुन                                           1 गट्ठी 

                                   विधि


सबसे पहले कीमें को अच्छी तरह साफ कर लें। फिर प्याज़,
लहसुन व सभी मसाले पीसकर अच्छी तरह मिला लें। एक कड़ाही
में घी गर्म करके उसमें कीमा भूनिए। भूनते समय कीमे में 2
निम्बुओ का रस निकालकर मिला दीजिए।

 जब मिश्रण अच्छी तरह भून जाए और फालतू पानी सूख जाए तो आग से कड़ाही उतार लें। कबाब बनाने की सलाइयों के 2 सेंटीमीटर भाग पर घी
चुपड़कर हाथ से दबाकर कीमा लपेट दीजिए।

इन सलाइयों को कोयले के अंगारों पर रखकर सलाईं घूमते हुए कीमा लाल होने तक सेंक लीजिए। कबाब सेंकते समय इस बात पर विशेष ध्यान
रखें कि आग अधिक तेज़ न हो और कीमा अंगारों से थोड़ा दूर
रखें। सेंकते समय कपड़े से थोड़ा-थोड़ा घी भी कीमे पर चुपड़ना आवश्यक है।

प्रत्येक प्लेट में चार-चार कबाब रखिये, और नींबू के चार
टुकड़े करके एक टुकड़ा नींबू और हरी मिर्च काटकर भी रखें।
साथ में पुदीने की चटनी तथा प्याज़ के छल्ले काट दीजिए।

वाह! खाने वाला देखकर भी खुश होगा और खाकर भी।




                              


                                   Sink Kebab

                                       material

Goat Mince                          600 gms

Ghee                                   150 grams

Onion                                  20 grams

Garam Masala                     2 tablespoons

Coriander powder                2 tablespoons

Green chili                              8 pieces

Lemon                                   4 pieces

Salt Chili                               as required

Garlic                                     1 Gut


                                   Method

First of all, clean the worms thoroughly. Then the onion,

Grind garlic and all the spices and mix well. a pan

Heat ghee in it and roast minced meat in it. 2 in the roast while roasting

Remove lemon juice and mix.


 When the mixture is well roasted and the excess water dries, remove the pan from the fire. Ghee on 2 cm portion of Kebab Salad

Shuffle and wrap the mince by pressing it with your hand.


Place these bars on the coals of coal and roast them until they turn red. Special attention to this while baking kebabs

Keep the fire not too fast and keep the mince slightly away from the coals

Keep it. While baking, a little ghee from the cloth is also necessary to mash on the mince.


Put four kebabs in each plate, and four lemons

Cut a piece of lemon and green chillies in pieces too.

Cut mint chutney and onion rings together.


Wow! The eater will be happy to see and eat as well.


सींक क़बाब कैसे बनायें :: how to make Sink Kebab
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Oleh
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